20130923

GESCHIEDENIS fanpage KR1


Dit is de geschiedenis site van KR1 gemaakt door fans! Wil je meer zien dan deze pagina ? Klik op het kruisje rechtsboven en zoek een andere site pagina of kijk foto's. Mimo !
Quote;
"Kennemer radio 1 was de eerste in Nederland met een 'radio 538' formule. Later veel nagedaan. Lol, meerdere mensen tegelijk op een bepaalde manier, lachen en actualiteiten . Het zusje van Kr1,  radio Monique FM was de eerste met een 'Sky Radio formule'. Easy listening, reclames en live eigen nieuws. Dat had niemand in die tijd ( begin jaren tachtig) en was ook bedacht door een KR1 / Radio Monique fm programma leider. Sky en andere mensen hebben het afgekeken, vlak daarna gingen anderen het zo doen (Quality fm o.a. ) en informatie is ingewonnen bij enkele KR 1 / Radio Monique fm mensen door mensen die later Sky begonnen."
De bron is er nog ! Luister het live programma nu HIER !

Zo ging dat toen,  zoals hier bij een zusje  van KR1, radio Monique fm, dat het eerste radiostation van Nederland werd met zo'n programma format, dat Sky Radio medewerkers die bekend waren met Monique (KR1) mensen later afkeken van Monique fm.
LEES EN LUISTER;  DE STRIJD VAN EEN BIJZONDER ZEER POPULAIR LOKAAL RADIOSTATION VOOR DE LUISTERAAR;DE OFFERS DIE GEBRACHT WERDEN;WAT ER VAN GEKOMEN IS;RADIOLEKEN  MET DICTATORIALE NEIGINGEN IN PUBLIEKE BESTUREN;OVER JALOEZIE EN WRAAK IN DE RADIOWERELD EN HOE KR1 DAT WIL BESTRIJDEN,OP DEZELFDE VROLIJKE BRUISENDE WIJZE ALS MEN VAN KR1 GEWEND IS; 
onder het motto; GEWOON LUISTEREN !

LUISTER of download de mp3: HERINNERINGEN VAN RUUD EN BART  ,

KLIK  HIER  !! 


En YES we zijn er nog steeds ! KR 1 NU 24/7 !!  NU in de lucht Dag en nacht ! Klik HIER en druk op de LISTEN LIVE knop :) ! 
Deur ingetrapt bij overval en inbeslagnames...

Diverse zenders passeerden noodgedwongen de revue..Zie hier noodzender 2..


Op de radio was te horen dat de hoofdstudio in de duinen zat..


Medewerker in de boeien afgevoerd..

Technici hebben wat afgesoldeerd in de strijd voor vrije leuke radio..


De wijde omgeving werd afgezet tijdens de overvallen op de studio ...!
Verpleegsters belden op en dj's gingen op bezoek in ziekenhuis tijdens nachtdienst..

OOK OP FACEBOOK ! KLIK HIER  !!
De studio vernield door de overheid..alle platen en ook niet ter zake doende dingen inbeslag genomen..
Medewerkers van Kennemer radio 1 verhoord op het politiebureau...
Zelfs de platen en niet bij het station horende dingen werden meegenomen...

Met speciale peil auto;s werd het station uitgepeild...en we zitten nog steeds in de lucht   Hiiiiiihaaaaa!  luister het verhaal 
 klik HIERIn de regio zijn , zonder al te veel te verdrijven , tegen de 10.000 posters verspreid. Op een gegeven moment hing er 1 in praktisch elke winkel !


OOK OP FACEBOOK ! KLIK HIER  !!

luister nu naar K.R.1 podcast ! 24 uur per dag ! Klik   HIER 

  programma 2 klik HIER


 programma 3 , van vroeger , klik  HIER


OOK OP FACEBOOK ! KLIK HIER  !!
KR 1 NU 24/7 !!  NU in de lucht Dag en nacht ! Klik HIER en druk op de LISTEN LIVE knop :) ! 


Het radiostation Heemskerk FM , of Radio Heemskerk , is opgericht door diverse vrije radiostations destijds, op initiatief van Kennemer radio 1 , die als enige een brief van de gemeente Heemskerk kreeg met het verzoek een radiostation op te richten, in 1989, enkele jaren nadat het zeer populaire station met 42 medewerkers uit de lucht was gehaald .  Omdat zij het wel zo fair vonden dat met álle vrije radiostations te doen, wat geen eis was van de gemeente, riepen zij die er toch bij, nadat Bart Steenman (radionaam) van KR1 eerst zelf de eerste papieren tot aanvraag van een zendvergunning had opgevraagd op verzoek van de gemeente. De verdere handelingen zijn gezamenlijk gedaan, de aangevraagde papieren werden aan de commissie gegeven. Helaas meenden de andere stations de oude rivaliteit weer uit de kast te moeten halen wat al bleek door scheldpartijen tijdens de eerste gezamenlijke bijeenkomsten, wat de aanwezige KR1 mensen heel jammer vonden, en werden medewerkers van KR1 later toen Heemskerk fm of Radio Heemskerk uitzond, geweerd. Dergelijk gedrag komt nogal eens voor bij kunstenaars en dus ook bij radiomensen. KR1 is, dat was het voordeel, een vrij radiostation gebleven, tot op de dag van vandaag, en heeft nu, door reclame campagnes op duizenden emigranten sites, en Nederlandse sites een status gekregen als 'KR1 WORLDRADIO' ,  KR1 heeft volgens de statistieken tienduizenden luisteraars en is dagelijks, 24 uur per dag in de lucht, vanuit de bunker in de duinen. De website van KR1 is  www.kennemerradio1.nl dat vind je  hier .
Tegen de 10.000 posters zijn verspreid ,met de diverse frequenties , door het promotieteam..KR1 STILL ALIVE AND KICKING!!!WEER EEN ENTHOUSIAST TEAM EN TE BELUISTEREN OP DEZE SITE EN FACEBOOK, OVERAL OP JE SMARTPHONE!

Fans; Download en verspreid deze posters! 
Een visite kaartje van een Kennemer radio 1 medewerker
***NU ELKE DAG , 24 UUR PER DAG IN DE LUCHT OP DEZE SITE ; WE ZIJN NU IN DE LUCHT !

 ***
OOK OP FACEBOOK ! KLIK HIER  .   en luister! !!KR 1 NU 24/7 !!  NU in de lucht Dag en nacht ! Klik HIER en druk op de LISTEN LIVE knop :) ! 
Vele medewerkers waaronder Bekende namen van mensen die lokaal en internationaal bekend werden 


zoals Johan Vermeer (Jan Provily) , Jeroen van Inkel , Ruud Baars, Ruud van Heemskerck ,Bart Steenman , ( de mede oprichter die heeft gewerkt bij landelijke en internationale stations,  maar die voor een andere cariëre koos omdat het,  naar zijn zeggen' leuk moet blijven, met de inzending van zijn programma is Zaanradio tot op heden de 'beste lokale omroep van Nederland bij overkoepelende organisatie olon) , Adje Berger , Peter Jansen ,(radionaam) werd o.a. hoofdredacteur van 2 vandaag op tv. Tony Bouwman, ( Fred Kos) Ruud van Heemswijk, Ed Smit, Carlo, Michael de Winter, Ruud Castricum, ...later kwam hieruit ook onder andere radio Heemskerk voort , zie elders op de site 
 Stuur een mail naar ons ;  KLIK HIER
Kennemer radio 1 had goede contacten met bijvoorbeeld lokale bands als de Bintangs , die jingles maakten en vaak optraden en interviews gaven in bijvoorbeeld het programma van Peter Jansen (radionaam) die later bedenker en hoofdredacteur werd van onder andere het tv nieuws programma 2 vandaag. 

 Een dorp op zijn kop..

Ruud B, Jean Paul , Richard  , Gerrit  , Rik , Danielle, Eric van drenthe , Sita , Antoine , fanatieke mensen die de leiding hadden over specifieke taken bij het radio station. De ontwerper van het beroemde poster was de kunstenaar Norbert  , tevens mede antenne technicus .

 Kennemer radio 1 had 42 medewerkers , presentatoren, zendertechnici , bewakingsdiensten , promotieteam mensen , meerdere (live!) studio's , een fan / medewerkers honk , ( in bar dancing Progress  waar Bart ook dj was  ) een reportageteam, en tienduizenden enthousiaste luisteraars . Als het station uit de lucht werd gehaald en er medewerkers in de handboeien werden afgevoerd , soms door toedoen van jaloerse 'collega' radiostations , zat het station binnen een week weer in de lucht !  Op het nieuws werd dan subtiel gemeld dat er in een bepaalde straat al 20 jaar zware drugs en geweld criminaliteit was , maar dat de onvolprezen overheid 'Kennemer radio 1 door een goed gecoördineerde actie van 32 rechercheurs uit de lucht was gehaald ... het station   had ook tientallen adverteerders , een absoluut record binnen de radiowereld destijds . Eind jaren tachtig kreeg Bart een brief van de gemeente Heemskerk met de vraag of het team een legaal lokaal radiostation wilde oprichten , het enthousiasme van Kennemer radio 1 nog in het geheugen , dit tot nut van het algemeen ! Bart heeft de informatie gehaald bij de overheid , en al snel een aantal enthousiaste medewerkers gezocht , ook bij de oude 'concurerende' radiostations , zoals radio Virato en radio Activity en radio Monique fm , die samen Radio Heemskerk ( Heemskerk fm ) hebben opgericht , wat een ander soort station werd , door wettelijke regels , de bijna onvermijdelijke controlfreaks in het bestuur en het verdwijnen van het idealisme ,  maar nog wel steeds in de lucht , met een  lokale functie ! Kennemer radio 1 medewerker (daar destijds ook opgeleid) en inmiddels ex radio Heemskerk ( Heemskerk fm ) medewerker Jan Provily heeft daar zelfs een landelijke prijs gewonnen met zijn programma ! Bart Steenman ook, bij Zaanradio. (dat station is daarmee tot op heden de beste landelijke lokale omroep)

Medewerkers waren voor sommige mensen helden , en het gebeurde wel dat ze tijdens een programma telefonisch werden uitgenodigd , zoals de mannelijke dj's die tijdens een avond programma werden uitgenodigd om taart te komen eten bij verpleegsters in het Jozefziekenhuis tijdens hun nachtdienst , die hebben dat gedaan en hadden er een paar goede kennissen bij ! Of de meisjes die maar wat graag op bezoek gingen bij de dj's thuis..

Kennemer radio 1 haalde vele malen de media , was zeer zichtbaar op straat en in de lucht . Door dergelijke acties werd de overheid gedwongen dergelijke stations mogelijk te maken. Helaas met creativiteit onderdrukkende regels.Nu is er weer behoefte aan een bruisend station!


OOK OP FACEBOOK ! KLIK HIER  !!
De overheid zat niet stil , medewerkers werden gevolgd door rechercheurs , telefoons werden afgetapt , bij enkelen stonden dag en nacht wachtposten voor het huis met verrekijkers (!) de opvolger van Kennemer radio 1 , Monique fm , had wachtposten staan voor een hoge flat op de jan ligthartstraat , waar een studio naast de verwarming in de liftschacht was gemonteerd die melden dat ze werden uitgepeild. De 'directie' wist dan dat het op pakken de volgende dag zou zijn , zonder peil apparatuur. In de nacht is er op de flat een nep antenne geplaatst en is de uitzending hervat in een identieke flat ernaast . De wachtposten en de auto's van medewerkers werden voor de 'nepflat'gezet .  De volgende dag verschenen 32 rechercheurs (daarvoor wel , en niet voor aantoonbare wantoestanden elders in de gemeente) die de flat afzetten , niemand mocht erin of eruit . De wachtposten gaven dit per walkietalkie (geen gsm in die tijd..) door aan de echte mensen. Die ontruimden de echte locatie. Vervolgens togen de medewerkers , naar de nepflat , waar de rechercheurs nerveus op reageerden ,  nog net op tijd om te zien dat de opsporingsambtenaar op het dak van de liftschacht was geklommen en in woede de nepantenne eraf trok en op de grond smeet . In de krant kwam een artikel met als kop ; 'Piraat nept politie' . De politie luisterde vaak zelf ook . Maar was niet helemaal zuiver op de graad. Bij een inbeslagname van de apparatuur (daar ging het advertentiegeld steeds aan op.. aan de strijd voor lokale radio..) stond eens het duurste en leukste apparaat niet op de inbeslagname lijst , en daar werd melding van gemaakt door Kennemer radio 1. Het apparaat was zoek en stond waarschijnlijk ergens bij een rechercheur thuis..

Het station had wel 6 studio's  , waaronder 2 live studio's . Het signaal ging bij de hoofdstudio rechtstreeks in de znder , en bij de tweede live studio via een straal verbinding naar de hoofdzender locatie . Dat systeem is gelukkig niet opgemerkt tijdens een oppak actie , want in die tweede live studio stonden de duurste (technics) draaitafels en apparatuur..
Adverteerders betaalden aan een voetbalclubje en kregen een mooie rekening desgewenst voor de fiscus . Toevallig was er ook een radio spot maar daar wisten ze niets van..overigens ging de omzet op aan de onkosten . Het werk werd gedaan voor de lol en voor het ideaal , de strijd voor lokale publieke omroep , en die is er gekomen !

 De oprichters Bart en Ruud hebben eens tientallen mensen ontslagen omdat het 'uit de hand liep' en dat ten koste ging van de lol en effectiviteit ...

Zendapparatuur werd overal vandaan getrokken , een 120 watt lineair uit ijmuiden van radio Parabool die gepakt was in Beverwijk , en , soms in de nacht als er spoed was , bij diverse  technici , die soms nog moesten solderen in de nacht vlak voor een uitzending zodat het station weer in de lucht kon. Ook boden mensen ruimtes aan voor het station na een politie actie . Verhalen die doen denken aan het verzet tijdens een oorlog , dit was een strijd voor lokale radio. Jammer genoeg is het in Nederland niet zo geworden zoals in de vs ; dan was een station als Kennemer radio 1 blijven bestaan  met alle lol voor de luisteraar erbij . Publieke lokale omroepen moeten programma's brengen met een inhoud die aan allerlei regels moeten voldoen soms gemaakt door mensen die weinig van radio willen weten .
 Er moet worden betaald aan de buma en stemra (terwijl de artiesten vroeger op de piraten afkwamen om te smeken of ze gedraaid mochten worden ) en ga zo maar door .Voor een echte vrijzinnige radiomaker is de lol er dan af , en die hoor je niet meer zoveel. Maar wat wel bereikt is dat er genoeg keus is nu op de fm. Radiopiraten met hun eigen geluid zijn er nog steeds , op de midden en kortegolf , en daar is ook een flinke doelgroep voor , zo blijkt .

 Activiteiten als muzikale roadshows , promotie activiteiten ( waaronder duizenden posters in elke winkel en op straat) interviews met de burgemeester , tijdens dergelijke acties werden de interviewers blij verrast door het feit dat zo'n 98 % van het publiek op straat het station had beluisterd . Zelfs politie agenten melden , in de uitzending , dat zij vanwege hun functie medewerking moesten verlenen aan het oppakken , maar dat zij en hun hele familie grote fans waren...


Grapjes ,  het waren er duizenden ! Niet te vergelijken met wat er nu in de lucht zit , misschien een beetje met radio 538 , maar dan veel heftiger . Leuke dingen ook waarop response kwam , zoals het experiment waarbij in het Bart Steenman programma een apparaat van een universiteit werd getest dat rond de geluidsboxen van de radio door trillingen van speciale uitgezonden geluidsfrequenties watermoleculen rondom de box zouden verschijnen die een soort regenboog en waterdamp zouden laten zien. Men moest de radio heeel hard zetten anders zou het niet werken..na enkele seconden werd echter een keiharde rockplaat gedraaid en , op die zonnige dag kwamen er diverse berichten dat er plotseling die muziek hard in vele straten te horen was..


 Jan Provily (radionaam toen Johan Vermeer ) startte hier zijn radio carriëre en werd opgeleid in het warme bad van medewerkers , later won hij bij radio Heemskerk landelijke prijzen! Bart Steenman, de mede oprichter die heeft gewerkt bij landelijke en internationale stations,  maar die voor een andere cariëre koos omdat het,  naar zijn zeggen' leuk moet blijven,' met de inzending van zijn programma is Zaanradio tot op heden de 'beste lokale omroep van Nederland bij overkoepelende organisatie olon

 De zenders van Kennemer radio 1 hadden een flink bereik , een flink deel van noord holland was getuige van de bijzondere en later veel geimiteerde stijl van presenteren en radio maken.  Het zend vermogen was ongeveer 3 keer zo hoog als een gemiddeld huidig lokaal radiostation .KR1 maakte veel los bij luisteraars en adverteerders. Geen enkel station had zoveel adverteerders. Waarschijnlijk vanwege de unieke stijl . Andere stations in die tijd in noord Holland waren onder andere radio Remy , radio Eureka , radio Virato , radio Simpel , operatie lulkoek , radio Export , Radio Eureka , radio Activity , radio Parabool , radio Simpel , radio Plus , radio West Nederland , radio Egmond , Radio Focus , radio Decibel , radio Monique , radio Unique , Quality fm ...


Hieronder de apparatuur kast van de Kennemer radio 1 roadshow .

Kennemer radio 1 had 42 medewerkers . Het publieke 'geheim ' was dat ze vanuit een bunker in de duinen aan het uitzenden waren..  er werden regelmatig geheimzinnige codes omgeroepen als ' post vijf code rood' ..tijdens de programma's , zoals het romantische programma slaagden presentatoren Ruud en Bart erin om mensen aan de telefoon in trance te praten op een welhaast erotische wijze , iets wat nooit meer is vertoond op de radio .
Het was een hypnose techniek ('stel je voor , je ligt voor een open haard op een dik kleed naast degene op wie je verliefd bent , wat zeg je tegen hem?'' enzovoort) Ook werden er karakter beschrijvingen van horoscopen gedaan. Luisteraars belden tijdens de uitzending continu . Dat wil zeggen dat als je de hoorn er op deed de telefoon direct weer ging ! Andere programma's waren extreem vrolijk met cowboy kreten (Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!)  en kreten , zoals het 'potten en pannen werk van Ruud , de genoemde kreten van Bart , enzovoort.

kennemer radio 1 heeft duizenden posters verspreid , en heeft uitgezonden op 3 verschillende frequenties , 98 Mhz ,101 Mhz en 104 Mhz .


Stuur een mail naar ons ; klik HIER 
download een mp3 of luister die , 
klik HIER 


Luister , Studio 3 klik HIERLUISTER of download  een mp3  met HERINNERINGEN van Bart en Ruud ,  klik HIER  !

OOK OP FACEBOOK ! KLIK HIER  !!

Bart Steenman , (radionaam) mede oprichter van Kennemer radio 1 . Door hem en mede oprichter Ruud  groeide het station uit tot een ongekende hype die tienduizenden mensen plezier bracht , en de strijd voor lokale radio een flinke duw gaf . Later werd het team door de gemeente benaderd voor de oprichting van radio Heemskerk , waarna Bart de eerste stappen zetten voor aanvraag van een zendvergunning en medewerkers daarvoor ronselde , ook bij  mensen van voormalig concurrerende radiostations , die het legale station hebben uitgewerkt . Hij was de initiator , op verzoek van de gemeente . Radio Heemskerk is nu ook een goed draaiend radio station , maar omdat het aan overheids regels moet voldoen en er geen idealisme meer in het spel is , mist het het bruisende karakter van Kennemer radio 1 , en is
 uiteraard meer op Heemskerk gericht en niet op een groter deel van noord Holland , maar is er wel mooi , en legaal ! Het vrije Kennemer radio 1 is er echter ook nog ook op deze site ! Bart Steenman heeft  tientallen stations opgericht , helpen oprichten en / of bij gewerkt , waaronder radio Simpel , radio Parabool , radio West Nederland , Radio Monique 963 op zee , radio Monique fm belgique , Radio Monique fm Nederland ( destijds zenders in Heemskerk en Alkmaar , het populaire vervolg op Kennemer radio1, en de eerste in Nederland met een 'Sky radio ' format , later veel nagedaan, Radio Focus , radio Decibel , Radio Miranda en anderen , en doet dat nog steeds .Hij was
 de mede oprichter die heeft gewerkt bij landelijke en internationale stations,  maar die voor een andere cariëre koos omdat het,  naar zijn zeggen' leuk moet blijven, met de inzending van zijn programma is Zaanradio tot op heden de 'beste lokale omroep van Nederland bij overkoepelende organisatie olon . Meer informatie over Bart Steenman klik op deze site   .

Bart Steenman werkte onder andere bij Radio Monique , de zeezender met 4 miljoen luisteraars . (Waarvan 2.5 in Nederland volgens kijk en luister onderzoek van de nos)
Na een roadshow..

Interview met de burgemeester ..


WE ZIJN NU IN DE LUCHT !

 Luister of download een mp3 van Bart Steenman ; klik HIER   en een ander programma van Bart als mp3 op je speler of direct luisteren , klik    HIER  !
Mail ; KLIK HIER  laat van je horen ! 
KR1 NU 24/7 !!

luister nu naar K.R.1 ! 24 uur per dag !  KR 1 NU 24/7 !!  NU in de lucht Dag en nacht ! Klik HIER en druk op de LISTEN LIVE knop :) !   Een podcast downloaden ? Klik HIER 

OOK OP FACEBOOK ! KLIK HIER  !!


Ruud van Heemskerck (radionaam) , mede oprichter van Kennemer radio 1 , op de foto's is te zien  waarom het station een buitengewoon vrolijk en speciaal radio station was ! Samen  met Bart Steenman (radionaam) werd het speciale karakter van het station vorm gegeven  , en groeide het uit tot een ongekende hype !

"

 WE ZIJN NU IN DE LUCHT !


Oprichting Kennemer Radio 1
 In een interview met Ruud van Heemskerck zegt hij het volgende:
"Wat een geweldige tijd was het met KR1, ik herinner me dat bij het ontstaan van KR1 dat ik Bart Steenman
ontmoette bij bar dancing “Progress” aan de Constantijn Huigenstraat te Heemskerk.
Bart 
 had kennis van radio maken en ik zelf als presentator bij de ziekenomroep RUAZ te Beverwijk, thuis hadden wij beiden een eigen studio voor onze opnames waarbij we mensen uitnodigden voor informatie, muziek of om achtergrond geluiden te maken.
Onze ontmoeting klikte vrijwel direct en bespraken wij hoe we een eigen omroep konden starten.
KR1 NU 24/7  !!!
Om een organisatie te maken zoals KR1 vergde veel tijd en inspanning maar wij waren zo enthousiast dat het moest lukken.
Heemskerk was er aan toe om een radio station als KR1 te krijgen omdat de dagelijkse zenders saai waren, na vele besprekingen hebben wij naar de juiste mensen gezocht die op technisch gebied goed waren om KR1 in de pijlers te zetten, we wisten veel op muziek en artiesten gebied en hebben deze mensen proef opnames laten maken in onze studio’s en ingedeeld in onze zendtijd

WE ZIJN NU IN DE LUCHT ! KR 1 NU 24/7 !!  NU in de lucht Dag en nacht ! Klik HIER en druk op de LISTEN LIVE knop :) ! 

Voor ons zelf hebben wij naam jingles laten inzingen door vele meisjes in binnen en buitenland deze opnames hebben wij ook veel gebruikt tijdens onze uitzendingen wat toch een heel eigen geluid gaf naar de luisteraar.
Op deze manier werd KR1 geboren en werd met de dag sterker en kregen we spoedig vele luisteraars.

Reclames bij Kennemer Radio 1

Ik herinner me de unieke formules van heel veel reclame zoals:
Grapefruit - Grape Fruit - Grapendaal
De shoarma zaak Mimo (later ons stopwoordje)
Banketbakkerij Goemans die ons elke week een slagroomtaart gaf
Elektronica zaak van Hooff voor onze materialen

En zo waren er nog vele anderen die ons hielpen met de zender in de lucht te houden

De medewerkers van kennemer Radio 1

Spoedig groeide KR1 uit tot een zeer populaire radiostation en vele deejays en technici dienden zich aan, iedereen kreeg een kans om zich waar te maken op ons station, de zendtijd was beperkt en kon meestal in het weekend plaats vinden, we beperkten ons niet meer dan 10 deejays in dienst te nemen die hun programma’s helemaal top maakten.
De 3 techneuten en studiomanager en duizendpoot Ruud B.
  hadden alles onder controle en was er altijd iemand beschikbaar voor als het mis zou gaan.
Verder waren er ongeveer 42 meisjes  die onze promotie deden op evenementdagen,
optredens van onze roadshow en plaatsen van posters bij luisteraars.

Enkele belevenissen bij Kennemer Radio 1

Elke zondagmiddag kwam iedereen bij elkaar in studio 1 en was het heerlijk gezellig met taart, bier en wijn.
Zaterdagavond was onze avond meestal in “Progress” voor presentatie van muziek of besprekingen.
In de zomer gingen we naar Spanje om opnames te maken van het Spaanse dialect om de programma’s een zomers tintje te geven.
In de nacht waren er veel fantastische luisteraars in ziekenhuizen en Hoogovens (TaTa steel) die ons belden om een drankje te drinken en taart te eten.
Het gezamenlijke gevoel van radio maken was bij KR1 helemaal geweldig en iedereen spande zich daar voor in.

Tegenslag bij Kennemer Radio 1

Na een fantastische tijd van 2 jaar heeft een opsporingsambtenaar van de RCD de heer van Empelen besloten om medewerking te vragen aan de Heemskerkse politie om een oude wet uit 1904 toe te passen op ons radiostation, d.w.z. dat men de zender uit de lucht wil halen omdat de mogelijkheid bestaat dat het radiostation zou storen voor vliegverkeer.
Helaas is deze wet nog steeds geldig al wisten wij dat onze apparatuur in orde was.
De streek politie moest met tegenzin ons uit de lucht halen omdat zij ook ons station altijd aan hadden staan, volgens het protocol werden we dan ook afgevoerd als criminelen.
Vele luisteraars hadden toen teleurgesteld gereageerd met protest acties via de media en in het centrum, KR1 kwam spoedig weer terug op nog 2 andere locaties die ons geen lang leven hadden gegeven en moesten wij met bloedend hart ons goede werk staken.

Toekomst voor Kennemer Radio 1 ???

Door nieuwe technieken kan KR1 weer starten, Bart Steenman en mijzelf zijn weer in bespreking zoals vroeger en wellicht treffen de luisteraars ons weer in oude glorie van weleer."

Ruud doet na het interview de muzikale groeten aan de lezers van deze site .

LUISTER of download een mp3 van  Ruud ,
  klik HIER  !Kennemer radio een  ---  Kennemer radio één  ---Kennemer radio 1


KR 1 NU 24/7 !!  NU in de lucht , vanuit de bunker ! Dag en nacht ! 

LUISTER NU live KLIK HIER of  HIER of HIER  !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten